19 Haziran 2013 Çarşamba

Amsterdam’da Yapılacak Şeyler

Amsterdam’da Yapılacak Şeyler

 | 01 Nisan 2013 2 Yorum
Amsterdam’da Yapılacak Şeyler sayfasında; Amsterdam geziniz boyunca yapabileceğiniz en önemli ve zevkli aktiviteler hakkında bilgiler, tur fiyatları ve turlar hakkında çeşitli tavsiyelerim  yer alıyor. Amsterdam’da Yapılacak Şeyler  listesini hazırlarken gezi boyunca katılabileceğiniz ücretli turlar ve aktivitelerin yanında bir de ücretsiz olan şeylerden örnekler vermeye çalıştım.  Özellikle bizzat katılıp çok eğlendiğim şeyleri paylaşmaya çalıştığım bu Amsterdam’da Yapılacak Şeyler  listesi  umarım sizin için de faydalı bir kaynak olur.

Amsterdam’da Yapılacak Şeyler Listesi

Amsterdam’da Yapılacak Şeyler  listesinde yer alan başlıca aktivitelerden bahsetmek gerekirse, öncelikle Amsterdam gezinize mutlaka güzel bir kanal turu atarak başlayın. Amsterdam’ın büyüleyici kanalları güzel bir tur attıktan sonra bu sefer turistik otobüslere binerek şehir turu atabilirsiniz. Şehirdeki en eğlenceli müzelerden olan Madame Tussauds ve Amsterdam Dungeon’da eğlenceli vakitler geçirebilir, Hollanda’nın ünlü takımı Ajax’ın Stadı Arena’da gezebilirsiniz. Bunlar dışında dilerseniz Hollanda ile özdeşmiş olan yel değirmenlerini yerinde inceleyebilirsiniz.

1)Kanal turu yapın.

Amsterdam'da Yapılacak Şeyler,amsterdam kanal turuAmsterdam rehberi sayfalarında sık sık Amsterdam kanallarının güzelliğinden bahsediyorum. Amsterdam’a kadar gelip de bu büyüleyici kanalları görmeden dönmek olmaz. Bu yüzden Amsterdam’da Yapılacak Şeyler  listemizin ilk sırasında Amsterdam Kanal Turları geliyor. Amsterdam kanal turları ile şehrin dokusunu çok daha farklı bir şekilde yaşayabilirsiniz. Amsterdam’da yürüyerek gezdiğinizde göremeyeceğiniz kadar detayı kanal turları ile görebilirsiniz. Amsterdam’ı Kuzeyin Venedik’i yapan ünlü kanalları ve kanal evlerini en rahat görebileceğiniz kanal turları ortalama 1 saatlik uzunlukta sürüyor ve fiyatı ortalama olarak 8-10 Euro arasında değişiyor. Şehirin en ünlü 2 tur operatöründen birisi Central Station karşısından kalkan Holland International diğeri ise Blue Boat Company. Amsterdam’da yapacağınız şeyleri belirleyip ona göre tur ofislerinden toplu bilet alırsanız katılacağınız aktiviteler sizlere çok daha ucuza gelecektir bunu unutmayın.

2)Hop On & Hop Off (turistik) otobüs turu yapın.

amsterdam hop on hop offAmsterdam’da Yapılacak Şeyler  listesinde bana göre 2.sırayı Amsterdam Turistik Otobüs Turları alıyor. Gezip Gördüm üzerinde tüm şehir tanıtımlarında da bahsettiğim üzere bana göre bir şehri doya doya gezebilmenin en iyi yollarından birisi olan Hop On Hop Off  (istenilen duraklarda inilip-binilebilen) otobüs turları. Amsterdam’da hop on hop off turları, ortalama olarak 1-1,5 saat sürüyor ve otobüs içindeki sesli anlatımlarda Türkçe dil de bulunuyor. Yani şehri kendi dilinizde de dinleyebilirsiniz. 24 saat geçerli hop on hop off otobüs bilet ücreti 18 Euro. Eğer hop on hop off la beraber 1 saatlik kanal turu bileti de alırsanız her iki tur daha ucuza geliyor . (2 aktiviteye 26 Euro’ya sahip olabilirsiniz.)

3)Madame Tussauds Müzesi ve Amsterdam Dungeon’u keşfedin.

amsterdam madame tussaudsDam Meydanı’ nda bulunan dünyaca ünlü bal mumu müzesi Madame Tussauds Müzesi‘ni ve Amsterdam’ın karanlık geçmiş tarihini anlatan ve sizi o yıllara götüren Amsterdam Dungeon Müzesi gezileri Amsterdam’da Yapılacak Şeyler  listemizin en eğlenceli aktiviteleri.
Eğer iki müzenin giriş biletlerini beraber alırsanız fiyatlar çok daha ekonomik olacaktır. 2 müze giriş biletini beraber alırsanız  fiyat 30 Euro, müzelere ayrı ayrı giriş bileti alırsanız Madame Tussauds Müzesi 19 Euro’dan, Amsterdam Dungeon müzesi ise 16 Euro’dan başlıyor.
Özellikle Madame Tussauds Müzesi’ nin dünyanın bir çok önemli şehrinde şubesi bulunuyor. Bu anlamda aslında çok da Amsterdam’a has bir müze değil fakat daha önce hiç Madame Tussauds Müze tecrübesi yaşamayanlar için güzel bir fırsat. Özellikle müzenin konumunun tam Amsterdam’ın kalbinde olması güzel bir artı. Daha önceden yaşadığınız kalitesiz bal mumu müzeleri ile Madame Tussauds Müzesinde yer alan bal mumlarını bir tutmamak adına burası sizin için eğlenceli bir gezi alternatifi olabilir.

3)Amsterdam Arena’yı gezin.

amsterdam arena
Amsterdam dünyanın ünlü kulüplerinden birisi olan Ajax takımına ev sahipliği yapıyor. Eğer futbol sizin için de bir tutkuysa ve buna her koşulda zaman ayırabilirim derseniz 10,5 Euro karşılığında Ajax takımının stadında ve müzesinde istediğiniz gibi gezebilirsiniz. Açıkçası Barcelona’ nın Nou Camp stadının yanında Ajax Arena çok basit kalsa da Amsterdam’da Yapılacak Şeyler  listesinde bana göre yer alması gereken bir aktivite. Özellikle erkek gezginler için zevkli bir gezi noktası olabilir :)

4)Müzeleri keşfedin.

Museumplein
Ve tabi ki müzeler… Her ne kadar Amsterdam’a ilk gidişimde hevesle tüm ünlü müzeleri dolaşmış olsam da yukarıdaki saydıklarımı tekrar tekrar yapmayı müze gezmeye tercih ederim :)
Eğer gerçek bir sanat severseniz Amsterdam’da gezmeniz şart olan ilk 3 müze: 1)Rijkmuseum Amsterdam (12,5 Euro), 2) Van Gogh Müzesi (14 Euro) 3) Amsterdam Museum (9 Euro) (Yandaki resim ise Amsterdam’ın ünlü müze bölgesi olan Museumplein’e ait. )

5)Yel değirmenlerini yerinde inceleyin.

Amsterdam yel değirmeniHollanda kültürünü en iyi yaşamanın yollarından bir diğeri ise Amsterdam içerisinde çoğu tur operatöründe bulabileceğiniz Volendam, Marken ve Yel Değirmenleri günübirlik gezileri. Bu gezilerde de hop on hop off gibi Türkçe dil destekli anlatım bulabilirsiniz. Turlar genellikle 4-5 saat sürüyor, fiyatlar ise ortalama olarak 40-50 Euro arasında değişiyor.


Yukarıda tanıtımını yaptığım bütün aktivite biletlerini Damrak Caddesi’nde üzerinde bulunan Tours & Ticket ofislerinden alabilirsiniz. Yukarıda da belirttiğim gibi toplu bilet almak her zaman çok daha karlıdır. Yalnız bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli şey biletin geçerli olduğu saatlerdir. Örnek olarak Madame Tussauds ‘u  kapsayan toplu biletler aldığınızda Madame Tussauds’a günün herhangi bir saatinde mi yoksa indirimli saatlerde mi girdiğinize dikkat etmelisiniz. Çünkü toplu biletler genellikle indirimli saatleri kapsayan biletler sunar böylece bu bilete sahip olduğunuzda günün her saati değil de indirimli saatlerde bu aktivitelerden yararlanabilirsiniz. Ayrıca biletler sıra beklemeden giriş hakkı sunuyor mu sunmuyor mu bu da önemli bir noktadır. Madame Tussauds girişini kapsayan çoğu kombine bilet bu özelliği size sağlar. Böylece müze girişinde sıra beklemek zorunda kalmaz direk müzeye giriş yapabilirsiniz.

I Amsterdam Card

I Amsterdam CardAmsterdam Rehberi sayfalarında da bahsettiğim gibi I Amsterdam Card ile Amsterdam içerisinde ücretsiz şehir içi ulaşım hakkına sahip olabilir, şehir içerisindeki bir çok önemli müze ve eğlence noktasına ücretsiz ya da indirimli olarak giriş hakkına sahip olabilirsiniz. I Amsterdam Card ile ilgili daha detaylı bilgi almak için I Amsterdam Card sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


Yazı başında belirttiğim gibi Amsterdam’da Yapılacak Şeyler  listesinde yer alan tüm bu aktiviteler benim gezi öncesi yaptığım araştırmalardan ve gezide edindiğim tecrübelerden oluşuyor. Dilerseniz  bunlar dışında şehirde yapılan çeşitli turlara da katılabilirsiniz. Amsterdam’da gezilecek yerler sayfasını inceleyip buralardan da listeye eklemeler yapabilirsiniz. Şunu da Amsterdam’da Yapılacak Şeyler  listesine eklemelisin dediğiniz şey varsa paylaşırsanız çok memnun olurum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder