3 Temmuz 2013 Çarşamba

Benelüks turu için kısa kısa tüyolar

Benelüks turu için kısa kısa tüyo paylaşmak istedim.

1.Paris: 
*        Paris 5 bölgeden oluşur; otelinizin olduğu bölgeye göre günlük sınırsız tren bileti alarak hareket etmek oldukça mantıklı.. Mart 2013 fiyat:

1.bölge: Tüm gün sınırsız metro hattı kullanımı (neredeyse tüm gezilecek yerler 1.bölgede) 6.6 eur
3 bölgeyi içeren 1to3 zone: 8.8 eur
5 bölgeyi yani tüm Paris’i içeren 1to5 zone: 15.5 eur

Bu şu demek: Benelüks turlarında Paris şaheserlerini 1.bölgede 6.6 eur ya yapabilirsiniz. Sacra Cure, Eiffel, Luvre, Notre Dam.. hepsi 1.bölge içinde. Bu turu tur şirketi 60 eur yaşatıyorduhttp://www.geziyorumlari.com/components/com_joomlaboard/emoticons/wink.png

*        Pariste kanal turu yapmaya gerek yok bence, Amsterdam 10 katı daha iyi olacak..

*        Paris metro hattı 16 metrodan oluşuyor, renkleri takip ederek istediğiniz yere gidebiliyorsunuz. gitmek istediğiniz noktadan sarı renk tren hattı gidiyorsa bulunduğunuz noktadan sarıya nasıl geçebilirsiniz o noktayı bulmanız yeterli.. oldukça kolay ve zevkli.. 
*        Disneyland:
         -        2 parkın ikisine de girmek gerek. Sadece birine değil muhakkak ikisine de girmeli..
         -        Saat 17’de her gün Kahramanlar Yürüyüşü var; 16:30 gibi güzel yer kapmalı (Bu yürüyüş Center denilen bir yer var orada oluyor)
         -        Her akşam saat 20:00’de kapanışta ışık gösterisi var. Hayatımda izlediğim en etkileyici şovlardandı. Muhakkak 19:30 gibi güzel yer kapmalı.
         -        Disneyland 5. bölgede olduğu için ve tüm gün orada geçeceği için sadece oraya git-gel bileti yani 12 eur gibi bir tren bileti almanızı tavsiye ederim.
-   En önemlisi: tur şirketleri saat 18:00 da yani en güzel şov olan ışık şovunu izletmeden döndürüyor, bu sebeple kesinlikle tur ile gitmemenizi tavsiye ederim.
2.      Amsterdam:
Merkez Tren İstasyonu her yerin başlangıcı. Amsterdam’da 4 tramvay hattı var. Her yol bu merkeze çıkıyor. Bu yer ise tüm gezilebilecek yerlere oldukça yakın. Örneğin Red Light: tren istasyonunu arkanıza alın, 500-600 m ileriden ilk sola dönün (Dam Meydanı karşısından); 2.köprüden tekrar sol yapınca tam üzerine çıkarsınız.. Özetle her yer birbirine çok yakın. 1 günlük tramvay tüm gün free 7.5 eur.. En mantıklısı bunu alıp tüm gün istediğiniz gibi kullanmak..
Ayrıca turları muhakkak oradaki yerel turlardan alın. Mesela kanal turu 14 eur, Heineken exp. 18 eur ücreti vardı, yerel şirketlerden alınca kanal 8, Heineken 15eur ya geldi..
Not: Kanal turu için 4 veya 5 numaraya binin (türkçe rehberlik var) mesela kanal turunu bizim gittiğimiz tur 12 eur ya sattı ve size özel indirim dedi..http://www.geziyorumlari.com/components/com_joomlaboard/emoticons/smile.png 

Marken ,Volendam turu: ana istasyonun arkasından finükelere binin,(ücretsiz, sadece 1 dakikalık bir mesafede ineceksiniz) karşı taraftaki otobüslerden 10 eur ya günlük bilet alın (Amsterdam’da 2 firma var, birisi metro diğeri otobüs firması, bu 2 firma ayrı olduğu için merkezdeki tramvay limitsiz biletleriniz otobüste kullanılmaz) 10 euroya aldığınız otobüs bileti ile 20 dk içinde Volendam da olur,(116 ve 118 nolu otobüsler, hatta isterseniz 311 ile direk Marken’e de gidilebilir) isterseniz yarım saat içinde Marken’de olabilirsiniz.. Tavsiyem Marken’e sadece yaz aylarındaysanız gidin, değilseniz kesinlikle Volendam’ın      2 km ötesindeki Edam yerleşkesine gidin.. muhakkak görmelisiniz.. Bu turu 10 eur ya siz yapabilirken bizim gittiğimiz tur şirketi 45 eur ya sattı bu turu..

Büyük Hollanda Turu - Lahey (Den Haag) ve Rotterdam turu: Gittiğimiz tur şirketi bunu 75 eur ya sattı, biz ana metro istasyonundan 28 eur ya tüm gün geçerli tren bileti aldık ve her istediğimiz durakta inip, ilgili şehri gezerek bu turu da neredeyse yarı yarı maliyete yaptık.. Ana metro binasında hemen girişte sol tarafta sarı levhalar sizi tren bileti alacağınız noktaya ulaştırır.

3.Lüksemburg:

Burada Schengen ve Merish diye bir yere götürdüler, ucuz çok ucuz içki dediler ama ilgisi yok.. Çünkü zaten Lüksemburg’da içki ucuz.. Boşuna yük etmeyin, en fazla 1 eur değişiyor fiyatlar.. Kaldı ki götürdükleri yerler tırt.. hiçbişey yok. İsterseniz 160 numara günlük 4 eur limitsiz bilet ile bu yerleri 1.5 saatte veya max 2 saatte siz de gidebilirsiniz.. bu turu da 20 eur ya sattılar.. biz 4 eur ya hallettik bunu da..

Not: Tüm ülkelerde metro, tramvay, otobüs biletleri ilgili ulaşım aracının içinden satın alınabilir..
Not: Disneyland biletleri için üniversite öğrencisiyseniz 20 eur kadar indirim alabilirsiniz.. ayrıca bileti internetten almanız oldukça mantıklı.. yanınıza bir çıktı almanız yeterli..

Not: Paris Lido Şov, Şanzelize’de yani kendi yerinde 90 eur iken tur şirketi 120eur fiyatla sattı..

bol eğlenceler..

1 yorum: